Geïnspireerd door deze mooie drank zijn wij gemotiveerd en enthousiast op zoek naar de leukste, mooiste champagnes. Wij zijn vooral op zoek naar het gevoel dat een champagne mee kan geven. Het gevoel dat de boer bij zijn eigen champagne heeft. Wat de drijvende kracht van de boer is. Hoe zorgt hij voor de schuimende laag, de strakke bubbel, de heldere kleur en de geur naar meer? Voor wie ooit eens in de Champagne is geweest, kan het met ons eens zijn. De boeren weten in de Champagne hoe ze het gevoel mee kunnen geven. Het rijden door de prachtige wijnranken geeft al een heerlijk gevoel. Het drinken van de champagne nog meer.

Het Champagnegebied beschikt over duizenden champagneboeren. Toch hebben wij een selectie van 3 champagnes. Wij zorgen dat Ietsmetbubbels.nl een vertaling wordt van onze zoektocht door de Champagne. Elke keer komen wij nieuwe champagnes, bubbels en ervaringen tegen. Elk champagnejaar is anders. Wij importeren uitsluitend de beste champagnes. De champagne die het rustieke heerlijke feestelijke en Franse gevoel kan overbrengen. Ons assortiment is daarom klein. Alles komt hartelijk en persoonlijk van de kleinere Franse boeren. Geen grote bedrijven, zoals bijvoorbeeld een Moët & Chandon. Wij willen juist het gevoel meegeven en een lage prijs hanteren.

Een weekendje naar de Champagne, dat klinkt ons als muziek in de oren! Lekker weer, prachtige omgeving, heerlijk eten en uiteraard fantastische champagne. Zoals we onze tripjes naar de Champagne beleven, zo zijn we ook. Twee enthousiaste jongens die graag van het leven genieten, een terrasje pakken, gezellig met een wijntje aan tafel zitten en graag onze interesse voor bubbels met jullie willen delen. Daarom hebben wij deze website gestart. We willen je laten kennis maken met al het goede wat bubbels te bieden heeft! Dit doen we door jullie te vertellen hoe bubbels gemaakt worden, hoe mooi de wijnvelden er bij staan en door je een mooi scala aan bubbels aan te bieden. Want elk moment in het leven is een moment voor bubbels!

De champagne druiven

Buiten de regels die, nationaal en internationaal, gelden voor wijn in het algemeen zijn er ook nog een aantal specifieke regels voor mousserende wijn. Waarbij men onderscheidt maakt tussen mousserende wijn en vin mousseux de qualite produit dans un region determinee (VMQPRD). 

 • De koolzuurdruk moet tenminste 3 bar zijn.
 • Vermelding van productie gebied is verplicht.
 • Verplicht melden als de druiven ergens anders vandaan komen
 • Beperking welke druifsoorten er gebruikt mogen worden (per gebied anders)
 • Vermelding van methode van koolzuurverkrijging
 • Vermelding van smaakstijl (brut nature tot doux)

Extra regels per wijn:

Champagne

 • Druif: Chardonnay, Pinot Noir en Pinot Meunier
 • Regio: Champagne
 • Methode: Traditionel
 • Snoeiwijze en plukwijze: handmatig
 • Maximale persing van druif: 2050 liter eerste pers en 500 liter tweede pers